Ma bucur asa tare ca am reusit sa gatesc cu mama!
Am tot discutat despre acest subiect, dar insuficient de mult asa ca tot in ziua cu pricina am hotarat ce retete sa va propunem. Am ales ceva simplu. Ea m-a certat si mi-a spus: “dar daca totusi vor si lucruri mai complicate? As putea sa gatesc mai multe feluri?”
Blanda ca intodeauna, a inteles ca nu as avea cum sa va recomand retete care mie nu mi-ar iesi niciodata. Propunea elementului dulce din poveste a fost a mea. Imi place prajitura cu mere si mama a gasit o solutie la dorinta mea.

Pandispan cu mere:

Aveti nevoie de sase albusuri care se bat spuma cu patru linguri de zahar de trestie. Peste pasta rezultata se adauga doua galbenusuri si doua linguri de ulei de cocos. Se amesteca continuu si treptat se adauga sase linguri de faina neagra. Compozitia se pune in tava si se coace.
Separat se rad sase mere, se amesteca cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara. Amestecul nu se pune la foc, ci se foloseste crud peste blatul lasat sa se raceasca aproximativ 20 de minute.
Reteta este una inventata de mama la cererea noastra de a gasi o solutie cu mai putine calorii la placinta traditionala de mere.

pandispan-cu-mere

 

Tocanita cu loboda:

– 400 gr loboda (patru legaturi) se curata si se pun la oparit;
-o legatura de ceapa verde o bucata de praz- se calesc cu cateva linguri de ulei de masline si o cana cu apa.
-Cand scade apa se adauga o ceasca de orez spalat in realabil. Dupa cateva minute trebuie sa mai adaugati inca o ceasca de apa. Peste acest amestec se adauga frunzele de loboda oparite. Se lasa pe foc la inabusit 20 de miunte.
Este delicioasa!

miercurea-gatim

Va dorim o zi frumoasa si spor in bucatarie!  Profitati de w-end si gatiti alaturi de persoane dragi. Eu de ceva timp gasesc in zilele in care gatesc momentele preferate langa familie.

Jumps &…Smiles!