girs-miercurea-gatimLa intrebarea ” Noi ceva cu carne o sa gatim vreodata?” am ramas putin blocata. In tot acest timp de cand ne-am apucat cu ghilimelele de rigoare de gatit niciodata nu m-am gandit serios sa pregatesc ceva care sa contina si carne. Nici nu stiu sigur daca m-as descurca. Fetele din gasca au mai incercat si le-a reusit. Adina a gatit peste si Iulia pui. O sa pun pe blog si retele lor in viitorul apropiat.

Azi am vrut sa le fac o surpriza si le-am facut prietenelor mele burgeri. Spun surpriza pentru ca reteta duce cu gandul la carne asta pentru ca gustul burgerului vegetarian este unul aproape identic cu cel preparat din carne. Reteta este una foarte buna.

 

Ingrediente burgerilor minune sunt urmatoarele:

– 2 cani fulgi de ovaz
– 4 Linguri seminte fl soarelui
– 4 Linguri seminte susan
– 4 Linguri sos soya
– 4 Linguri fulgi drojdie inactiva ( plafar )
– 4 catei usturoi, se poate si fara ( mie nu-mi place usturoiul)
– 2 legaturi marar – sare dupa gust
– 2 cani cu apa – 4 linguri ulei de masline
Toate ingredientele se amesteca mai putin apa. Apa se pune la fiert. Se aduga toate ingredientele amestecate si se mai lasa pe foc aproximativ 1,2 minute, amenstecand continuu. Fulgii de ovaz se vor umfla si va rezulta o pasta din care se vor modela burgerii cu mainile unse cu putin ulei. Burgerii se pun in tava de cuptor pe o hartie de copt si se baga in cuptorul incins. Vor sta la cuptor aprox 20 minute, apoi se intorc si pe cealalta parte. Cand sunt rumeniti pe ambele parti se scot.
Pont- cand  modelati burgerii ii puteti tavali prin seminte de susan.

#miercureagatim #burgervegetarian

Noi cu siguranta o sa-i mai preparam! Va invitam sa incercati si voi ­čÖé