Alimentele alcaline sunt comparate cu anotimpul iarna. Ele racoresc si alina tesuturile inflamate, vindeca ulceratiile si accelereaza functiile celulare. Prin digestie, aceste alimente lasa in organism cenusa de calciu, magneziu, sodiu si potasiu, producand o stare alcalina.

Organismul uman este predominant alcalin. Majoritatea lichidelor organice sunt (sau ar trebui sa fie) alcaline, inclusiv sangele, saliva, urina, lichidele sinoviale, lichidele cerebrale si enzimele digestive (cu exceptia celor din stomac). Daca aceste lichide devin acide se poate ajunge la  degradare. Singura cavitate acida din organism este stomacul. Aici se produce descompunerea initiala a proteinelor. Enzimele prezente in cavitatea bucala, in pancreas si intestine sunt utilizate in digestia alcalina.

Daca vreti sa aiba loc procesul de detoxificare, este essential sa consumati alimente care alcalinizeaza. Alcalinizarea este cheia succesului in procesul de regenerare  si de insanatosire a organismului. Un exemplu care ilustreaza importanta alcalinizarii este prezent in medicina de urgenta. In camera de garda a spitalelor, in tratamentele de urgenta la fata locului pacientului i se administreaza intravenos solutie salina, care este o solutie de sodiu. Sodiul este supranumit marele alcalinizator.
Fructele si legumele in stare cruda intervin in acelasi sens ca si solutia salina obisnuita, dar au proprietati energizante si nutritive mult mai puternice. Organismul nu poate atinge un nivel corespunzator de alcalinitate in lipsa unui consum de alimente naturale, crude si vii.
Alimentele alcaline cum sunt fructele si legumele, constituie hrana naturala, adecvata fiintei umane. Dieta noastra de zi cu zi ar trebui sa contina in proportie de cel putin 80-90% alimente care produc alcalinizare.

dianastirbu-roma