Daca tot e iarna m-am gandit sa va binedispun cu o reteta de prajitura care merge facuta in ziua pe care o alegeti pentru trisare. Se numeste Alba ca Zapada sau prajitura cu lamaie.

Pentru  foi aveti nevoie de: 3 oua, 9 linguri ulei, 9 linguri lapte, 9 linguri zahar, putina sare, un plic bicarbonat de amoniu stins cu lamaie si faina cat cuprinde, cam 500-600 gr. Se framanta un aluat nu foarte tare, elastic, se acopera cu folie si se lasa 30 de minute sa se odihneasca
 Se imparte aluatul  in 4 si se intind foi care se coc cam 3-4 minute pe fundul tavii cam la 200 grade
 Pentru crema: 1 litru lapte, 9 linguri de faina,cam 150 gr zahar, 1 pachet de unt, zeama si coaja de la 2 lamai. . Amesteci intr-o oala faina cu zaharul, adaugi laptele rece si amesteci cu telul, dupa care pui pe foc si amesteci continuu in ea, pana se ingroasa. Opresti focul si adaugi untul, zeama si coaja de lamaie
 Se lipesc foile cu crema si prajitura se da la rece cateva ore bune, de pe o zi pe alta e ideal, ca sa se inmoaie bine.
 Mie mi aminteste de copilarie aceasta prajitura. O facea tot timpul matusa mea. Nu am facut-o eu. Este reteta primita de la prietena mea Beti care gateste minunat!
Spor in bucatarie!
#miercureagatim
prajitura-alba-ca-zapada