Mai nou pentru ziua de gatit, incepem sa ne pregatim cu ceva timp inainte. Parca numaram zilele pana cand vine miercurea si toata gasca se intalneste.
Conceptul -Miercurea Gatim – imi aminteste de copilaria mea. In zona Olteniei oamenii sunt primitori. Am fost crescuta in acest spirit, cu casa plina de prieteni si am reusit dupa cativa ani de cand locuiesc in Bucuresti sa ma simt acasa langa sase fete minunate.
Este randul Adinei in bucatarie. Noi doua am ajuns primele si am inceput pregatirile. Ne-a gatit doua feluri de mancare. Incepem sa devenim din ce in ce mai bune la gatit. Primesc mesajele voastre si tin sa va multumesc in numele fetelor pentru gandurile frumoase si ne bucuram teribil ca incercati si voi retetele.

adina-gateste

Meniul din saptamana aceasta contine peste in crusta de seminte la cuptor si halva raw. Ambele retete sunt simple si usor de facut.
Pentru peste Adina a ales pastrav somonat. Il gasiti in Metro. Se lasa la dezghetat, se taia bucati se tapeteaza cu ulei de masline si bucatile rezultate se dau prin  susan, seminte de floarea soarelui si de dovleac. Il tine la cuptor 30 de minute.

peste-in-crusta-de-seminte

Dupa ce am gustat halvaua primul gand care mi-a trecut prin minte a fost: cum sa oare sa transmit pe blog cat de buna poate sa fie?

Reteta contine:
Semintele de floarea soarelui, de in  si seminte de susan rasnite 700 gr.
Cacao raw
Miere
Fistic- 400 gm rasnit.
Vanilie
Stafide- 100 gr.

miercurea-gatim

Toate ingrediente se amesteca pana cand se omogenizeaza si le punem intr-o forma care trebuie sa stea la frigider o jumatate de ora. Pentru ornare a folosit fulgi de migdale si coacaze.

seminte-in-floarea-soarelui*

halva-raw

*

halva-raw

Sper ca fotografia sa poata transmite cat de gustoasa este aceasta prajitura. Va pupam! Pe saptamana viitoare! Ps: noi o sa pastram o parte pentru maine inatente de antrenamentele kangoo jumps. Daca avem energie o sa stiti care e motivul!

Jumps &..Smiles & Halva Raw!