Atat mi-a spus medicul ortodont ca trebuie sa port aparatul dentar. Am aparat dentar de trei luni. Saptamana trecuta am terminat si cu partea de jos a maxilarului. Mai greu ca oricand imi este sa mananc, am rani destul de profunde, nu pot sa mestec mai deloc mancarea si mai mult, mi-au fost si ridicate doua masele. Nu are sens sa intru in toate detaliile, insa oricine ar spune ca este cool sa ai aparat dentar, nu-i deloc asa! Si trebuie sa-l mai port si trei ani de zile. Dupa aceasta perioada urmeaza inca una in care noaptea trebuie sa port un aparat de contentie.
Am ales un aparat dentar cu ceramica. Nu este cel mai ieftin dar nici cel mai scump. Costurile au fost destul de mari. In afara de extractii, tratamente parodontale, cele doua aparate au costat in jur de 1500 de euro. Costul lunar de “intretinere” este in jur de 80 de lei.
La aceste costuri ajungi daca nu ai un medic stomatolog care sa-ti atraga atentia ca ceva nu este in ordine cu gingiile tale. Asa cum mergeti la antrenamente constant, asa trebuie sa va gasiti si un medic stomatolog, care sa va gideze, indifernt de cat de mici sunt problemele voastre. Cu cat problemele se agraveaza, cu atat costurile sunt mai mari, si durerea direct proportionala.
Alimentatia este o problema si mai mare in acest moment. Evit mixarea alimentelor pe cat se poate. Nu pot mesteca carene deloc. O sa mananc peste o perioada, unul destul de moale, cred. Imi lipseste cu desavarsire senzatia de masticatie si nu vreau sa ma obisnuiesc cu sucuri. Mananc incet, sunt dependenta de periuta de dinti si nu-mi ies deloc pozele :)))). Stiu ca o sa radeti, dar pentru mine e o problema asta. Ma bucur mult ca pot sa vorbesc bine si ca nu am devenit o “ssita”.
Daca mai aveti nevoie de informatii, astept intrebarile de la voi.

Locatie: #Milenkoteque

diana-aparat-dentar