Daca alaptati, este posibil sa aveti nevoie de ajutor pentru a va asigura ca aveti un aport suficient al substantelor nutritive importante pentru voi si bebelus.
Incercati un supliment alimentar cu multivitamine si minerale conceput pentru femeile care alapteaza, asa cum este Elevit 3 capsule moi.

Elevit 3 conţine vitamine, oligoelemente, DHA si luteina, pentru a ajuta la acoperirea necesitatilor nutritionale crescute si pentru a ajuta la dezvoltarea continua a copilului.

Pe langa vitamine este foarte important sa aveti si o dieta sanatoasa. Chiar daca este o adevarata aventura sa gatesti cand ai un bebelus prin casa, eu reusesc sa imi prepar mesele optand pentru retete rapide. Si cum in alaptare este bine sa mananci cat mai mult gatit si pofta de carbohidrati creste, am pregatit pentru voi trei retete de prajituri delicioase si foarte usor de facut.

Prajitura cu branza de casa.

-300 gr branza de casa ( eu o fac cu iaurt – la 500 ml de lapte, pe care il fierb,  pun 130 gr iaurt grecesc si gata branzica. E super buna!!! )
– 100 gr faina de quinoa
– 250 gr faina de ovaz
– 100 gr zahar brun ( sau de cocos)
– 200 gr iaurt
– un praf de copt bio
-5 oua
-100 gr unt
Am mixat bine ouale cu zaharul si untul topit. Am adaugat iaurtul, praful de copt, faina si la final branzica si asta e tot. Am lasat-o in cupotor la foc mic ( 160 grade) pentru 45-50 de minute.

prajitura cu branza de casa

Budinca de caise

Aveti nevoie de:
-500 gr caise
250 ml lapte vegetal ( eu am folosit de migdale)
-100 gr zahar de cocos
-130 faina de migdale
-4 oua
-50 gr ulei de cocos
Pentru inceput, am spalat bine caisele si le-am scos samburii. Le-am pus intr-o tava, imbibate in ulei de cocos si le-am pus in cuptorul preincalzit, pentru 20 de min.
Compozitia este super simpla. Eu pun toate ingredientele de mai sus intr-un bol si le mixez bine, dupa care, aluatul ( moale) care rezulta il pun in tava care a stat in cuptor cu fructele. Am compt prajutura la foc mic ( 160 grade) pentru 30 de min. Aceasta budinca este un deliciu. Puteti folosi si alte fructe. Eu am incercat si cu mere si cirese.

Budinca cu caise

budinca caise
Chec cu roscove

Aceasta reteta este preferata mea. Fie imi place mie mult gustul de ciocolata ( si chiar este asemenator in aceasta reteta), fie am nevoie in perioada asta de mai multi carbohidrati, dar va spun sincer ca zilnic as manca prajitura asta. Este si foarte simplu de facut. Mai nou, de cand Victor sta in scaunelul de bucatarie, ma asista si prepar mesele cu el langa mine. Dureaza cam 15 min sa o fac si la cuptor tin prajitura in jur de 30 de min, la 160 de grade.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
– ulei de cocos – 150 de grame ( puteti folosi si unt normal)
-200 gr zahar de cocos
-50 de gr pudra de roscove
– 100 gr de faina de migdale
-200 gr de faina integrala
– iaurt grecesc 200 gr
-4 oua
-praf de copt bio

Am mixat bine uleiul de cocos cu zaharul de cocos si dupa ce compozitia a devenit omogena, am adaugat pe rand ouale. Ulterior, am integrat si iaurtul, faina de migdale, cea integrala, pudra de roscove si praful de copt bio.
In compozitie am pus nuci si dulceata de cirese amare.

Checul are o aroma senzationala. Combinatia de cirese amare si roscove este super buna.

Nu uitati sa va hidratati corespunzator si pe langa o dieta echilibrata, sa folositi si vitamine in perioada alaptarii.

#elevit #jurnalpostnatal

chec-cu-roscove