Pentru aniversarea lui Victor m-am gandit sa-i fac un meniu special, sa simta ca este sarbatoare in familie.
Ziua lui a fost bogata in activitati si acum, seara cand el este mai linistit la locul lui de joaca din casa m-am gandit sa scriu in amanunt toata experienta. Jurnalele mele cred ca ma vor ajuta sa-mi amintesc in detaliu fiecare experienta impreuna, asa ca profit de fiecare ocazie sa scriu despre ele.
A inceput ziua cu micul dejun pe care il luam impreuna acasa. El se trezeste, se joaca si cand i se face foame ma anunta. Spune “papa” si arata cu degetul spre bucatarie. In functie de timpul pe care il am decid ce sa-i prepar, dar pentru azi era totul planificat de cateva zile.
La pranz a mers la bazin, una din activitatile lui preferate. Face inot de la 6 luni si vom continua si in aceasta iarna. Pranzul l-am luat acasa, imediat dupa ce am ajuns de la bazin. Am facut binenetele si plimbarea in parc si ne-am bucurat de o zi minunata de toamna.
Dupa ora 17.00 a inceput oficial petrecerea ( i-am taiat motul impreuna cu familia si nasii). A primit o multime de cadouri si a gustat primul lui tort. L-am facut eu si sunt tare mandra de rezultat.

Iata meniul pe care l-am pregatit.

Mic dejun:  mini pancakes cu gutui 

 300 de grame de piure de gutui facut la abur in blenderul Philips Avent
1 ou
200 ml lapte de vaca
230 gr faina de mei
o lingurita de ulei de cocos
1 lingurita de praf de copt bio.

Piureul l-am facut din doua gutui mari, decojite si fara seminte si l-am lasat sa se raceasca. Am amestecat restul ingredientelor tot in blender si am copt mini placintele intr-o tigaie de teflon, fara ulei.

Pranz: cartofi dulci la cuptor cu piure de broccoli si carne de vita la abur.
2 cartofi dulci taiati rondele i-am pus la cuptor
Piureul de broccoli l-am facut in blender ( 20 de min la abur apoi l-am pasat bine). Cand a fost gata l-am pus peste cartofi si farfuria a fost completata de bucatelele de vita.

Gustare & cina: Tort aniversar pentru bebelus de 1 an
Am ales sa fac o varianta de cheesecake, adaptata la alimentele pe care el are voie sa le consume.
Blatul:
100 gr de biscuiti
60 de gr de unt nesarat
piure de mere cu scortisoara
Piureul de mere l-am facut din 3 fructe decojite si fara samburi. Dupa ce le-am lasat la abur 10 min le-am blenduit cu o lingurita de scortisoara.
Biscuitii i-am maruntit si i-am amestecat cu untul cald  si piureul. Asa a rezultat blatul pe care l-am pus la baza formei de tort.
Crema:
100 gr de branza facuta in casa
20 gr de iaurt grecesc
30 de grame de mascarpone
1 lingurita agar-agar
100 de grame de fructe de padure. Eu am ales zmeura.
Toate ingredientele se amesteca in blenderul Philips Avent si crema rezultata se pune peste blatul din biscuiti. Se lasa cateva ore la frigider. Eu l-am facut de ieri.

Jeleul:

200 de grame de zmeura
o lingurita de agar agar
Am facut un piure din fructe la blender. Le-am lasat 10 minute la abur. Le-am transferat intr-o cratita si am pus lingurita de agar- agar si am mai lasat un minut sa fiarba. Am facut jeleul la o distanta de 2 ore dupa ce tortul s-a racit bine la frigider. Dupa ce jeleul a fost pus in forma, peste cele doua straturi facute, l-am lasat in continuare la frigider.

Am scris ca tortul acesta a fost si gustare si cina, pentru ca a manacat atat de mult incat nu a mai vrut altceva 😀

tort bebelusesc

victor - 1 an

Victor- 1 an